Garancioni kurir

Uvjeti korištenja

Artorange ne jamči besprijekoran kontinuirani rad kupljenih proizvoda.

Proizvodi - nedostatku informacija - dizajniran za ured i kućnu uporabu. Vlasnik je odgovoran za potrebne parametre kako bi se osigurao normalan rad (npr. Napajanje, osigurati adekvatnu ventilaciju, čišćenje od prašine, temperatura, vlažnost, profesionalna ugradnja).

Garancioni kurir je vlastita usluga Artorange Doo, pod kojim ako je proizvod za garanciju naš kurir dolazi besplatno na vašu adresu i odnosi proizvod na garanciju a po završetku garancije besplatno vraća ispravan proizvod.

Ako proizvod ima fabričku garanciju, posle isteka 3 radnog dana ne možete koristiti Garancioni kurir nego se morate obratiti fabričkoj garanciji proizvođača. U većini slučajeva to su monitori, štampači, laptop itd. Kada im šaljete neispravan proizvod obavezno im pošaljite fabričku garanciju i kopiju računa. Ako je potrebno više informacija možete dobiti na [email protected]

Apliciranje

Garancioni kurir možete naručiti na stranici iponcomp.hr.

Jedan kurir se odnosi na jedan proizvod. Ukoliko imate više proizvoda za garanciju za svaki proizvod morate da aplicirate Garancioni kurir. Ako je i isti proizvod može da se razlikuje vreme obrade garancije nezavisno jedno od drugog. Ako šaljete na garanciju celu konfiguraciju molimo napišite broj računa.

Opis greške

Molimo da prilikom opisa greške detaljno napišete uzrok kvara (npr. Neće da se uključi, pravi čudne zvuke, pravi štrafte, pucketa itd). Ako dođe do zamrzavanja ili se samostalno restartuje ako znate molimo navedite na koji hardverski deo sumnjate. Kvar onda smatramo prijavljenim kada do nas dođe proizvodov račun i garancioni list i utvrdimo da je taj proizvod kupljen od nas i dobijemo informacije o predpostavljenom kvaru.

U toku garancione obrade poslati proizvodi računi i garancioni papiri postaju vlasništvo Artorange Doo koji se ne mogu vratitit do korisnika.

Dokumentacija

U toku administracije garancije po mogućstvu ne koristite originalni račun i Artorange garancioni list, dovoljna je i fotokopija ovih dokumenta jedino ako izričito ne tražimo originalna dokumenta. Kad pakujete proizvod upakujte i 1-1 kopiju garancije i računa. U slučaju kada proizvod poseduje i fabričku garanciju (npr. Monitori, laptopovi, štampači itd.) molimo da i to priložite.

Pakovanje

Predat proizvod molimo da sa svim njegovim dodacima upakujete u originalnu ambalažu i zaštitite od fizičkog oštećenja upakujte tako da kad kurir zalepi nalepnicu to ne bude na originalnom pakovanju. Ako šaljete više proizvoda upakujte tako da se ne bi sudarali i oštetili sami sebe. Ako se proizvodi oštete prilikom neadekvatnog pakovanja ne možemo snositi odgovornost. Najbolje je da se upakuje u originalnu ambalažu. Nije adekvatan ni najlonski omot koji dobijate od kurira ni koverta sa mehurićima. Kurir nije nadležan da ustanovi da li je proizvod dobro upakovan. Ako se radi o HDD ili CPU koji je bez ventilatora molimo da ga upakujete između dva sunđera, stiropora ili nešto slično da ne bi došlo do oštećenja. Adresirajte vaš paket na sledeći način:

ArtOrange Kft., 1143 Budapest, Francia út 40/b. Hungary

Povrat isporuke i rokovi

Proizvodi koji budu preuzeti u okviru Garancionog kurira u roku od 1-2 dana stižu do Artoranga. Kad stigne i bude uveden u sistem od tada počinje proces obrade.

Proizvodi poslani preko Garancionog kurira posle završetka garancionog procesa će vam vratitit kurir. Kurir nema mogućnost da vam donese proizvod za zamenu.

Ako koristite Garancioni kurir molimo da obratite pažnju da ne šaljete proizvod ako garancija ističe za 3 dana. U tom slučaju proizvod za garanciju morate nam dostaviti na neki drugi način.

Garancioni kurir usluga je besplatna osim ako se ustanovi da proizvod ne spada u garanciju u tom slučaju naplaćujemo poštarinu 39HRK zato vas molimo da garancioni kurir koristite samo ako ste sigurno uvereni da je proizvod pokvaren i da je za garanciju.

Specifične informacije za proizvod

Ako vam ne radi memorijska kartica za spoljašnju upotrebu (znači ne za PC) molimo vas da naznačite TAČAN naziv proizvođača i opis greške.

Za unutarnje memorije molimo navedite sa kojim procesorom pokazuje grešku. Ako postoje dve memorije molimo ako znate navedite sa kojom memorijom se javlja greška.

Za matične ploče sa LGA utičnicom molimo da postavite plastičnu zaštitu jer to je uslov za garanciju.

Za patrone, tonere, bubanj, glavu molimo priložite i štanpanu test stranicu.

Za matične ploče obavezno pošaljite i limeni deo za postavljanje u kućište i posebno ga pakujte sa matičnom pločom jer to je uslov za garanciju da ne dođe do oštećenja prilikom transporta.

Za monitore navedite pixel grešku gde se nalazi greška (npr. Donji desni ugao) takođe (svetleće plavo, nema crvene).

Prijavite se kako biste naručili Jamstvo!
Ako nisi registrirani korisnik, prijavite se na % registrationLink%